Wat is het?

Witte Wieven is een graphi novel met Augmented Reality en gaat over het Nederlandse volksverhaal met dezelfde naam. Witte Wieven zijn vrouwelijke geesten gekleed in het wit en ze beschermen vaak heilige objecten of plekken. Met dit boek wil ik dit Nederlandse volksverhaal introduceren bij kinderen om te tonen hoeveel volksverhalen we wel niet hebben in Nederland. Veel van deze verhalen blijven onbekend, omdat we in dit land opgroeien met veel buitenlandse verhalen. Daar wil ik graag verandering in brengen. Ik wil laten zien hoe gaaf deze volksverhalen zijn!

Naast het fictieve verhaal is er achterin het boek een informatief gedeelte te vinden. Hierin staat een volksverhaal over de Witte Wieven en leer je over het ontstaan van deze mythe.

In het boek vind je ook 8 illustraties met Augmented Reality, deze brengen een diepere laag aan het verhaal!

Synopsis

Op haar weg naar het dorpje Berkendal raakt Maya verdwaald in het bos. Tijdens haar reis door dit bos ontmoet ze het bovennatuurlijke, zoals dwaallichtjes en de Witte Wieven. Maar, als Maya door de Wieven getest wordt, moet ze een keuze maken die haar leven voor goed kan veranderen....

Breng het verhaal tot leven met verborgen animaties in het boek. Jij als lezer hebt de macht om keuzes voor Maya te maken, dus kies verstandig!

Spread uit het boek

De Augmented Reality

Ook veel dank aan de stemactrices Nola Klop en Nanneke Rogge, wie hun stemmen aan dit project hebben geleend.