Workshops

Boek Verhalen - Verlengde Schooldagen Halderberge

In gemeente Halderberge wordt in drie blokken Verlengde Schooldag gegeven elk jaar. Tijdens de Verlengde Schooldag kunnen kinderen een uur lang na schooltijd een workshop volgen in een kunstdiscipline. 

Al twee jaar geef ik de workshop Boek Verhalen. Hierbij bedenken kinderen van groep 6 tot groep 8 een eigen verhaal. Met dit verhaal gaan we acht weken lang aan de slag en maken de leerlingen allerlei tekeningen voor hun boekje. Zo leren ze hoe een geïllustreerd boek van A tot Z wordt bedacht en gemaakt. De laatste les mag familie komen kijken en mogen de leerlingen uiteraard hun werk mee naar huis nemen.

Prototoys - Oosterschelderegio

Voor de KCE (Kunst Cultuur Educatie) Oosterschelderegio geef ik als gastdocent de workshop Prototoys bij verschillende basisscholen in Zeeland. De workshops zijn gemaakt voor de bovenbouw.

Aan de hand van zeven lessen leren de kinderen hoe AI in zijn werk gaat. Dit doen we door zelf slim speelgoed te bedenken, te ontwerpen, er een AI voor te trainen én te coderen. In de laatste les presenteren de leerlingen hun proces aan elkaar.

Cartoon Karakter Tekenen

Tijdens de workshop Cartoon Karakter Tekenen gaan leerlingen van zichzelf een leuk getekend portret maken. Ik neem een arsenaal aan tekenspullen mee, van kleurpotloden tot aan alcoholmarkers, en samen maken we er een gezellige en creatieve middag van.